Services
Was de apotheek vroeger slechts een verstrekker van geneesmiddelen. Tegenwoordig is die verstrekking slechts één van de vele werkzaamheden. Apotheek Rijken is een onafhankelijke informatiebron voor patiënten en artsen over geneesmiddelen, zelfzorgproducten en verbandmiddelen. U kunt bij ons terecht met individuele vragen, maar ook voor folders of andere instructiehulpmiddelen.

Maatwerk
Medicijnen die niet bij fabrikanten te verkrijgen te zijn, wordt speciaal voor u doorbesteld. Die zijn dan voor u alleen bereid en dat moet kunnen, omdat niet ieder mens gelijk is en soms individuele zorg nodig heeft.

Incontinentie artikelen
Wij kunnen de klanten uitgebreid informeren over het gebruik van incontinentie artikelen. Dit gebeurt discreet in een aparte ruimte. Van diverse artikelen zijn proefmonsters aanwezig die gratis worden meegegeven. Indien er een machtiging voor vergoeding bij uw verzekering nodig is wordt dat door de apotheek geregeld.

Inloopspreekuur
Wij hanteren geen vast spreekuur in de apotheek. U kunt dus te allen tijde bij ons terecht voor vrijblijvend advies.

Bezorgdienst
Voor de klanten die ziek of slecht ter been zijn en niet naar de apotheek kunnen komen, hebben wij een gratis bezorgdienst. U kunt uw huisarts of de apotheek vragen of iets bezorgd kan worden. Grote bestellingen worden tussen 12.00 en 15.00 bezorgd. Alle overige bestellingen worden tussen 17.00 en 19.30 bezorgd.

Herhaalservice
Gebruikt u chronisch medicijnen ? De apotheek kan dan elke 3 maanden de recepten bij de huisarts voor u aanvragen. U krijgt dan automatisch een bericht dat de medicijnen voor u klaarstaan.

Uitgifte automaat
De apotheek beschikt over een uitgifte automaat. U kunt dan 24 uur per dag, 7 dagen per week de bestelde medicijnen uit de automaat halen, zonder lange wachttijd. U krijgt per sms een een afhaalcode toegestuurd, waarmee u de medicijnen uit de automaat kunt halen. De medicijnen blijven maximaal 3 dagen in de uitgifte automaat liggen. Zijn de medicijnen na 3 dagen nog niet opgehaald, dan kunt u deze in de apotheek tijdens normale openingstijden afhalen.
Inhalatie-instructie
Wanneer een patiënt voor het eerst een geneesmiddel gaat gebruiken dat geïnhaleerd dient te worden, wordt er een inhalatie-instructie aangeboden. In een aparte ruimte oefent de apotheker of zijn assistente met de patiënt het inhaleren van het medicijn en geeft uitleg over het gebruik en de werking. U kunt ons altijd om een inhalatie-instructie vragen.

Diabetes testmateriaal
Ook diabetestestmateriaal kunt u bij ons verkrijgen. De meest gangbare merken teststrips kunnen wij uit voorraad leveren. Ook kunnen wij u uitleg geven over het gebruik van de meter en dit met u oefenen.

Rechtstreekse declaratie naar de verzekering
Indien uw verzekering en polisnummer bij ons bekend zijn, kunnen wij de rekening van de geleverde artikelen rechtstreeks naar uw verzekering sturen. U hoeft er dan zelf niet meer naar om te kijken. Echter, houdt u er rekening mee dat niet alle medicijnen (volledig) worden vergoed.

Om rechtstreeks bij uw verzekeringsmaatschappij te kunnen declareren, is het wel noodzakelijk dat u ons meteen op de hoogte brengt van wijzigingen in uw verzekeringsnummer en/of verzekering.

Klanttevredenheidsonderzoek
Er wordt 1 x per jaar een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Zo kunnen wij meer rekening houden met uw wensen en verwachtingen. Geef uw mening aan ons door. Zo kunnen wij de kwaliteit van ons werk blijven verbeteren