Een geneesmiddel zonder informatie is geen compleet geneesmiddel. Daarom geven wij u in de apotheek altijd een bijsluiter mee. Daarin staat informatie over de werking en de mogelijke bijwerkingen van uw geneesmiddel (en). Op het etiket staan de belangrijkste punten voor gebruik nog eens weergegeven. Verder geven wij bij aflevering van het geneesmiddel nog een toelichting. Blijken er naderhand nog vragen te zijn aarzel dan niet om uw apotheek om een toelichting te vragen of maak hier een afspraak voor een persoonlijk gesprek. Wij kunnen dan in alle rust uw vragen bespreken.

Zekerheid bij uw geneesmiddelengebruik
Iedere keer als u een nieuw of een ander geneesmiddel gaat gebruiken controleren wij of dat wel samengaat met de geneesmiddelen die u eventueel al gebruikt.

Meer weten?
Zeker wanneer u voor een langere periode geneesmiddelen moet gebruiken, roept dat in de regel veel vragen bij u op. Moet ik dit altijd door blijven gebruiken? Kan ik ook minderen? Wat zijn de bijwerkingen op lange termijn? Zijn er ook andere geneesmiddelen (nieuwer, beter, veiliger)? Ik heb bepaalde klachten, zouden die van de geneesmiddelen kunnen komen? Enzovoort. Deze vragen kunt u uitstekend in uw apotheek stellen.

De assistenten zullen u samen met de apotheker graag willen helpen bij deze vragen. De assistenten hebben een goede opleiding gevolgd en doen met grote verantwoording hun werk. Uw apotheker tenslotte zal naast de universitaire studie ‘farmacie’ altijd blijven studeren om zo op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van geneesmiddelen. Alle beschikbare kennis die wij hebben willen wij niet alleen met de artsen, maar ook graag met u delen.

Hebt u dus vragen, kom dan gerust langs bij uw apotheek